Jos pääsiäiseltä jäi yli Mignon-munia, niin ne voi käyttää tähän suussasulavaan kakkuun, jota itse leivoin pääsiäiseksi. Kakkupohjan päällä on Mignon-munista, kermavaahdosta ja liivatteesta tehty ihana mousse. Kakku on helppo tehdä, kunhan vaan varaa muutaman tunnin hyytymisaikaa.
Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti, älä hämmennä liikaa. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 C asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.
Täytteeksi ja kostukkeeksi
½ dl maitoa
1,5 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia
Kostuta kakku maidolla, levitä maitoa tasaisesti lusikalla kakkupohjan päälle. Levitä aprikoosihillo/-marmeladi päälle tasaisesti, reunoihin asti.
Mignon-mousse
3 Mignon-munaa
1,5 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuori Mignon-munat ja sulata ne vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivate-vesiliuos suklaan Mignon-massaan. Vaahdota kerma vaahdoksi ja nostele varovasti Mignon-massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan aprikoosihillolla/-marmeladilla vuoratun kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 h, mielellään vaikka yön yli.
Koristele pääsiäistipusilla, pursotetulla kermavaahdolla tai muulla sopivalla ja hauskalla tavalla.
Kommentit