Tein oikein herkullista ja raikasta halloumisalaattia suurin piirtein seuraavalla ohjeella

Jääsalaattia

Kurkkua

Luomutomaattia

Purjoa, viipaloituna

Tuoretta basilikaa

Auringonkukansiemeniä (luomu)

Halloumijuustoa

Sekä kastikkeeseen: Luomuoliiviöljyä, valkoista balsamicoa, hunajaa ja mustapippuria

 

Paahda auringonkukan siemenet pannulla. Pese, revi/leikkaa/viipaloi vihannekset ja asettele lautaselle tai kulhoon. Leikkaa halloumi n. 1 cm levyisiksi viipaleiksi ja paista mieluiten valurauta- tai parilapannulla, kesällä voi tietysti grillata. Asettele juusto vihannesten päälle, ripottele auringonkukansiemet joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset esim. laittamalla ne pieneen kannella suljettuun purkkiin (vanha Piltti tms. purkki) ja heiluta. Kaada salaatin päälle.  Nauti hyvän leivän kanssa! 

Taitaa se kevät olla vihdoin tulossa, kun salaattia aloin tehdä. Yleensä en talvella syö pääruoaksi salaatteja, ne maistuvat minulle paremmin kesällä. Halloumi on jo pari kesää ollut ehdoton suosikkini salaatin keskipisteenä. Fetasalaatti on myös aina hyvää ja niin ovat erilaiset parmankinkku-mozzarella-virityksetkin. Halloumin paistamisesta/grillaamisesta muuten: olen huomannut, että kevyt-halloumi ei paistu yhtä hyvin ja kauniiksi. Siksi suosin tässä kohtaa ihan täysrasvaista versiota. Purjo sopii mielestäni salaatteihin oikein hyvin. Se tuo sipulista makua, mutta ei jyrää muita makuja alleen kuten esim. raaka kelta- tai punasipuli voi helposti tehdä. Oliiveja tähän olisi tietysti voinut laittaa myös, mutta tällä kertaa taisin unohtaa ne  - nälissäni kun olin.