Jälleen on vuosi kulunut ja ihana pääsiäinen tulossa. Otin pienen varaslähdön sunnuntain juhlaan ja tein juustokakkua, jossa oli pääsiäiseen liittyviä makuja. Tästä reseptistä tulee n. 4-6 palan kakku.

Pohja:

3 dl keksimurskaa (esim. Digestive)

75 g margariinia

 

Täyte:

1 kananmunan valkuainen

100 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g lime-valkosuklaarahkaa

1 dl sokeria

50 g valkosuklaata

1 tl vaniljasokeria

½ sitruunan kuori

 2 tl sitruunamehua

4 tl liivatejauhetta

 

Koristeeksi:

raastettua sitruunankuorta

raastettua tummaa suklaata ja valkosuklaata

 

Murskaa keksit, esim. kaulimella pienessä muovipussissa. Sulata margariini ja lisää keksimurskan joukkoon. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vaahdota munanvalkuainen kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesitilkan (n. 1 rkl)  kanssa mikrossa, sekoita tasaiseksi. Lisää kuumaan suklaamassaan liivatejauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-suklaaseos rahka-juustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Nostele valkuaisvaahto varovaisesti muuhun täytteeseen. Levitä tasaisesti pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna seista yön yli jääkaapissa. Koristele sitruunankuori- ja suklaaraasteella.

Pohjaan voi käyttää melkeinpä mitä vaan kaapista löytyviä kuivia keksejä. Digestive on aina perinteinen ja varma valinta. Myös kaurakeksit sopivat hyvin tähän. Itse käytin Digestiveä ja jonkin verran joulusta vielä yli jääneitä kaupan pipareita (ihmeet pitkään ne säilyvätkin...). Täyte lähti rakentumaan uuden lime-valkosuklaarahkan ympärille. Halusin kovasti kokeilla sitä johonkin. Lisäsin sitrusmakuja ja suklaata, ja hyvähän siitä lopputuloksesta tuli. Juustokakut ovat kyllä aina niin ihania!  

Koristeeksi raastin sitruunankuoren lisäksi vähän vaniljalla maustettua valkosuklaata ja sitruuna-inkivääri-täytteistä tummaa suklaata. Niistähän olisi voinut sulattamalla ja pursottamalla pipertää vaikka hienoja pajunkissoja. Mutta koristeiden kanssa näprääminen ei ikinä ole ollut minun juttuni. Tykkään tällaisesta vähän huolettomammasta tyylistä.