Leivoin ystävilleni pieni kaurakakkusia (tai voi niitä kai kekseiksikin sanoa). Resepti on äidiltäni saatu ja siitä tulee noin n. 30 pientä kakkusta/keksiä.

125 g voita tai margariinia

1½ dl sokeria

1 dl rusinoita

1½ dl vehnäjauhoja

2 dl isoja kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

½ dl maitoa tai kermaa

Vaahdota voi/margariini ja sokeri keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito tai kerma. Nosta teelusikallisen kokoisia nokareita lusikalla pellille. Paista n. 10 min. 200 C asteessa. Varo, etteivät kakkuset pala reunoistaan. Kaiken kaikkiaan yksinkertainen ja herkullinen resepti. Kaurahiutaleet olivat jälleen juvalaisen Rapion Myllyn erinomaisia tuotteita. Halutessaan kakkusiin voi lisätä myös muita kuivattuja hedelmiä tai vaikka esim. ripauksen kanelia. Tästä pohjareseptistä on kuitenkin hyvä lähteä. Minulle tämä on yksi lapsuuteni makuja.