Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Tämä blogipäivitykseni ei tarjoa kovin juhlavaa ruokaa, mutta perinteistä suomalaista kylläkin, joten jonkinlainen aasinsilta päivän teemaan ehkä kuitenkin saadaan. Kaurarieska on helppo herkku, josta taatusti tulee kotoinen ja hyvä mieli. Resepti on Rapion Myllyn kaurahelmien paketista ja siitä tulee yksi uunipellillinen

7 dl vettä

2,5 dl (Rapion) kaurahelmiä

1,5 tl suolaa

0,5 l maitoa

2 munaa

2 rkl rypsiöljyä

3 dl vehnäjauhoja

Keitä kaurahelmiä ensin vedessä n. 20-30 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää muut aineet. Kaada seos uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 250 C asteessa, noin 20-25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä munavoin kanssa. Munavoin voit tehdä esim. näin:

3 kovaksi keitettyä munaa

4-5 rkl voita/margariinia (tai enemmän)

½ tl suolaa