Syksyisenä perjantai-iltana sain vieraaksi rakkaita ystäviä. Tein heille kesäkurpitsa-suppilovahveropizzaa ja hyvin tuntui maistuvan kaikille. Tässäpä ohje, kolmelle keskinälkäiselle tai kahdelle tosinälkäiselle. 

Pizzapohja

2 dl vettä

suolaa

3-4 dl sämpyläjauhoja

½ pss kuivahiivaa

1-2 tl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa

2-3 rkl oliiviöljyä

Täyte

1 sipuli

1-2 valkosipulia

½ keskikokoinen kesäkurpitsa

oliiviöljyä 

2-3 rkl kuivattuja suppilovahveroita

kuivattua basilikaa ja salviaa

vahvaa gouda-juustoa

2 palloa mozzarellaa

4-5 rkl tomaattikastiketta

suolaa ja pippuria

Tee ensin pizzapohja kohoamaan. Lämmitä vesi mikrossa (42 C asteiseksi). Lisää suola ja yrtit. Sekoita jauhot ja kuivahiiva ja lisää ne nesteeseen. Vaivaa hyvin, joko käsin tai sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinapyörällä. Lisää oliiviöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla n. 30-40 min.

Pilko sillä aikaa sipulit ja kesäkurpitsa. Kuullota niitä pannussa hyvin hitaasti ja kauan (vaikka 20 min) miedolla lämmöllä. Murskaa kuivatut sienet ja yrtit, sekoita ne joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduttele vielä hitaasti, kunnes pohjataikina on noussut ja olet kaulinnut sen pellille isoksi pyöreäksi pohjaksi. Raasta gouda-juusto ja viipaloi mozzarella pyöreiksi viipaleiksi Levitä pohjalle ensin tomaattikastiketta. Lisää haudutettu täyte sekä juustot. Paista pizzaa uunissa 250 C asteessa n. 12-15 min.

Nauti raikkaan salaatin kanssa, hyvässä seurassa!