Yksinkertainen ja ruokaisa kanasalaatti syntyi  ystäväni sunnuntaivierailua varten. Pääaineksena tietysti kana, tai oikeammin broileri, makeutta tuomassa cantaloupe-meloni ja vahvuutta lisäämässä parmesan-juusto. Tässä ainekset, määrät voi kukin itse soveltaa syöjien määrän ja mieltymysten mukaan.

maustamattomia broilerifileitä

cantaloupe-melonia

jääsalaattia

kurkkua

parmesan-juustoa raastettuna

pestoa

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Pese salaatti ja revi se sopiviksi paloiksi. Pilko kurkku pieneksi. Asettele vihannekset salaattilautaselle tai -kulhoon. Pyörittele cantaloupesta pieniä pallosia tai pilko hedelmäliha yksinkertaisesti paloiksi. Lisää muun salaatin joukkoon. Raasta parmesanista pieniä lastuja ja ripottele ne salaatin päälle.

Paista broilerifileet pannulla oliiviöljyssä. Niiden tulee saada kullanruskea paistopinta molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kypsät broileripalat salaattiin. 

Kastikkeeksi sekoita hieman pestoa oliiviöljyyn ja ripottele sitä salaatin päälle. 

Nauti hyvässä seurassa, vaikkapa hyvän leivän kanssa!