Hmm... katselin tuossa aiempia postauksiani ja sitä, mitä ajattelin tänään kirjoittaa. Tuli mieleeni, että pitäisiköhän blogin nimi pian muuttaa muotoon "Suolaisia piirakoita ja neulehuveja"? Siihen suuntaan nämä ruoka-aiheiset kirjoitukseni ovat viime aikoina menneet. Mutta minkäs sille voi, suolaiset piirakat ovat maistuvaa ja helppoa tarjottavaa erilaisiin illanistujaisiin ja muihin tilaisuuksiin. Tämä kinkkupiirakka melkein jo ehti kadota parempiin suihin , ennen kuin ehdin paikalle kamerani kanssa. Onneksi ehdin kuitenkin, ettei jäänyt kuvattavaksi pelkkiä murusia lautasella. 

Pohja
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
n. 2 rkl vettä

Sekoita jauhot ja suola. Nypi ne margariiniin joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Painele ison piirakkavuoan tai uunipellin pohjalle. Esipaista 200 C uunissa n. 10 min.

Täyte
n. 300 g hyvää kinkkua
sipuli
3 tomaattia
2 dl emmentalraastetta
2 dl luomuruokakermaa
1 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
tilkka öljyä

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota pienessä öljytilkassa, hitaasti matalalla lämmöllä. Pilko kinkku reiluiksi kuutioiksi ja sekoita ne kuullotetun sipulin kanssa. Lisää puolet juustoraasteesta.

Sekoita  kerma ja maito keskenään, riko munat ja sekoita ne kermamaitoon. Lisää joukkoon puolet juustosta ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Levitä kinkku-sipuli-juustoseos esipaistetulle pohjalle. Kaada munamaito päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet päällimmäiseksi. Paista piirakkaa uunissa n. 30-40 min, kunnes munamaito on hyytynyt. 

Nauti hyvässä seurassa, vaikkapa raikkaan salaatin kera.