Palmusunnuntain iltapalaksi valmistui amerikkalaista maissileipää eli corn breadia. Kyseessä on aavistuksen verran makeahko maissileivonnainen, ei ihan perinteinen "leipä" suomalaisessa mielessä. Ohje meni näin:

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl maissijauhoa

½ tl suolaa

½ dl sokeria

1-1½ tl leivinjauhetta

2 munaa

2 dl maitoa

½ dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat ainekset. Lisää munat, maito ja öljy ja sekoita. Taikina jää aika löysäksi. Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista n. 30-45 min 190 C uunissa keskitasolla. Tarkkaa paistoaikaa on hankala sanoa, mutta leivän pitäisi olla kullankeltaisen väristä ja pohjasta kypsää. Puolikasta taikinaa paistoin 30 min. Ohjeesta vielä sen verran, että tässä mainittu maissijauho ei missään tapauksessa ole Maizenaa tai vastaavaa suurustamiseen tarkoitettua maissivalmistetta. Tämä keltainen maissijauho, englanniksi corn meal, on eri juttu. Suomessa löytyy kaupoista ainakin Risenta-merkkistä vastaavaa keltaista maissijauhoa. Itse käytin tuttavan Amerikan tuomisina saatua jauhoa.

Maissileipä on parasta lämpimänä, joten sitä ei kannata säästellä seuraavaan päivään. Nauti leipä esim. voin ja appelsiinimarmeladin kanssa, kuten alla. Myös erilaiset juustot sopivat seuraksi. Amerikassa maissileipää tarjotaan usein ruoan lisukkeena ja sen kanssa syödään mitä vaan vaahterasiirapista pekoniin.