Ajattelin esitellä teille ensimmäiseksi jo parisen vuotta sitten tekemäni ruutujakun, jolle on ollut paljon käyttöä esimerkiksi työpukeutumisessani. Kyseessä on Moda-lehden 5/2006-numeron malli 31.

Jakussa on ensin virkattu *1 kjs, jätä 1 ks väliin, 1 p* -kuviota. Vuorokerroksin on tehty oranssilla ja valkoisella langalla. Tällä tavoin on tehty kaikki kappaleet. Sen jälkeen valkoisella pörrölangalla ja monivärisellä kimallelangalla on pujoteltu pystysuunnassa virkattujen kappaleiden läpi. Ketjusilmukoiden ja pylväiden muodostamaan malliinhan jää aina pieni "reikä" ketjusilmukan kohdalle. Pujotteleminen on tehty näiden reikien läpi vuoron perään yli ja ali. Pystyraidoitus syntyy siten, että vuoroin on tehty pörrölangalla yksi "kerros" ylös ja alas ja sitten jälleen kimallelangalla.

Modan mallissa alareunaan, hihansuihin ja kaulukseen jäisi näistä pystylangoista hapsut. Itse en hapsuja kuitenkaan halunnut ja tein kaikkiin reunoihin viimeistelynä 1 krs ks:ita. Modan mallissa ei myöskään ollut mitään kiinnitystä edessä, mutta itse valitsin koristeeelliset hakaset, joista kuva alla.

Sitten langoista. Alkuperäisessä ohjeessa virkatut vaakakerrokset on tehty Schoeller+Stahl:in Klassik mit Teflon langalla. Itse en sitä löytänyt. Muistaakseni korvasin sen Lanett:illa. Pystylankoina ohjeessa oli Schoeller+Stahl:in Daisy ja Grazie-langat. Minulla oli tuota pörrömäistä Grazieta valkoisena, mutta Daisyn korvasin kaupasta löytämälläni kimaltavalla monivärisellä (sini-ruskea-oranssi). Oikein hyvin toimi näinkin! Mielestäni tästä pysty- ja vaakaraidoituksen vaihtelusta tulee tosi hauska ruutukuvio, vähän jopa Chanel-mainen. 

Tein jakusta koon M, jonka mitat olivat: vartalon ympärys 96 cm, koko pituus 54 cm ja hihan sisäpituus 44 cm. Itse pidensin hihaa 1 cm. Jos jotain teksisin tästä työstä nyt toisin, tekisin siitä vähän pidemmän. Olen itse aika pitkä nainen, ja tuo 54 cm jää ehkä vähän lyhyeksi. Jo 60 cm olisi istuvampi, mutta kokonaisuudessaan olen kuitenkin tähän tosi tyytyväinen.