Yksi suosikkineuleistani on tämä sininen mohairpusero. Sininen on myös lempivärejäni ja sopiikin minulle, sinisten silmieni pariksi. 

Tämä on tehty Moda 4/2006 -lehden ohjeen numero 28 mukaan. Lankana ei ole ohjeessa suosisteltu Sandnes Kitten Mohair, vaan Espoon Menita Outletista ostamani mohairvyyhti. Sillä ei ollut sen tarkempaa merkkiä. Tiheys toimi kuitenkin Kitten Mohairin tapaan. Kitten Mohair on kyllä yksi aika paljon muuten käyttämäni lanka.

Neuleessa on ensin neulottu etu- ja takakappaletta pyöröpuikolla suljettuna neuleena kainaloihin asti ja jätetty odottamaan. Hihat on sen jälkeen tehty sukkapuikoilla myöskin kainaloon asti. Sitten kaikki silmukat on koottu samalle pyöröpuikolle, hihat luonnollisesti etu- ja takakappaleiden välissä, kuinkas muuten.  Raglankaarroke on tehty kaikilla silmukoilla suljettuna neuleena.

Raglankaarrokkeen kuvio syntyy langankiertojen ja 2 o yhteen neulomisen yhdistelmästä. Mallikerta on 7 s:n levyinen ja ja 8 krs:n korkuinen. Mallikerran 1 krs on: *1 o, lk, 1 o, 2 o yht, 3 o* . 2. krs on sileää oikeaa ja 3. krs: 2 o, lk, 1 o, 2 o yht, 2 o. Näin jatkaen lk ja 2 o yht siirtyvät aina parittomilla kerroksilla yhden silmukan verran oikealle. 8. kerroksen jälkeen aloitetaan taas alusta. 

Kaulus on minulla 18 cm korkea, ohjeessa oli 20 cm. Sekin on tehty suljettuna neuleena. Kuvio on 2. kerroksen pintaneuletta. 1. krs: *2o, 1n, 1o*-kuviota toistaen ja 2. krs: *1 o, 3 n*-kuviolla. Kauluksen voi asetella myös näin:

Tein tästä koon M, jossa vyötärön ympärys oli 94 cm, koko pituus 60 cm ja hihan pituus 46 cm. Aluksi tein 1 cm pidemmän hihan, mutta muuten näiden mittojen mukaan. Käytinkin sitä pari vuotta sellaisena. Sitten minua alkoi tympiä se, että pusero oli muuten ihana, mutta tuntui jäävän helmasta liian lyhyeksi. Leveälanteisena minulle sopisi paremmin vähän pidempi, kuin vatsan korkeimmalle kohdalle jäävä neule. 

Käyttämääni lankaa oli vielä jäljellä neulekorini pohjalla, joten ryhdyin tuumasta toimeen. Purin alareunan ja jatkoin neuletta niin, että sen koko pituus on nyt 66 cm. Ei suuri, mutta tässä tapauksessa merkittävä ero. En kuitenkaan suosittele neuleen tekemistä ensin liian lyhyeksi ja sitten pidentämistä kenellekään, niin hermoja raastavaa puuhaa aloituskerroksen purkaminen oli... Kannattaa miettiä haluamansa mitat etukäteen ja suhteuttaa ne sitten ohjeeseen. Mutta, mutta, miksi tehdä asiat helposti kuin vaikeastikin voi? 

Joka tapauksessa tämä muutoksen tekeminen oli hyvä ratkaisu, koska neule on päässyt nyt paljon useammin käyttöön kuin ennen.