Tein viikonloppuna tätä nopeaa ja herkullista pastaa. Se on variaatio uusimmassa Glorian ruoka & viini-lehdessä olleesta reseptistä. Itse tein näin, resepti kahdelle:

200 g isoja (pakaste)katkarapuja

1 sitruunan kuori ja mehu

½ dl hienonnettua persiljaa

½ dl hienonnettua rucolaa

1½ dl luomuruokakermaa

hyppysellinen sahramia (teelusikan kärjellinen)

1/4 tl suolaa

½ rkl voita/margariinia

(n. 50 g) raastettua parmesania

kuivaspagettia kahden hengen annos sekä vettä ja suolaa keittämiseen.

Laita spagettien keitinvesi kiehumaan, lisää veteen suolaa.  Aloita kastikkeen valmistus samalla. Keitä spagetit ohjeen mukaan.

Sulata katkaravut (esim. mikrossa). Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna persilja ja rucola.

Laita voi/margariini pannulle ja anna sulaa. Lisää ruokakerma, sitruunan kuori ja mehu, suola, sahrami ja sulatetut katkaravut joukkoon. Hauduttele kastiketta spagetin kypsymisen ajan. Kun spagetti on kypsää, lisää se kastikkeeseen ja sekoita. Sekoita joukkoon myös suurin osa persiljasta, rucolasta ja parmesanista. Koristele lopuilla persiljalla, rucolalla ja parmesanilla. 

Resepti on nopea, helppo ja siinä yhdistyy hyviä makuja. Parasta olisi, jos katkaravut olisivat jättikatkarapuja, mutta minun lähikaupassani ei niitä ollut. Alkuperäisessä reseptissä ei ole rucolaa, mutta minulla sattui sitä olemaan ja mielestäni se sopi hyvin joukkoon. Parmesania voi olla reilusti, ainakin minun makuni mukaan!  Sitruunankuorta raastaessa kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen, että raastaa tosiaan vain sitä keltaista osaa. Kuoren alempi, valkoinen osa tuo kitkerää makua, joten sitä kannattaa yrittä välttää raastamasta mukaan.