Kas tässä tänään valmiiksi saamani kevätvillatakki! Jälleen kerran kirkkaansininen, joka on lempivärini tällä hetkellä. :) Ohje on Moda 5/2009:n malli  numero 26. Takki on neulottu kokonaan kaksinkertaisella langalla. Alkuperäisessä ohjeessa oli Sandnes Kitten Mohairia (30 % mohair, 20 % villa ja 30 % courtelle) ja Mini Alpakka (100 % alpakkaa)-lankoja. Minä käytin Kitten Mohairia, mutta ajattelin, että alpakalla tästä tulisi varmaan liian lämmin. Joten korvasin, Mini Alpakan Dalegarnin Baby Ull-langalla (100 % merinovillaa). En osaa vielä sanoa, miten onnistunut tämä vaihto oli, koska aika lämpimältä ja paksulta takki tuntuu nytkin. Mutta kiva meleerattu pinta siihen silti tuli. Tässä kuvassa auringonvalo saa värit näyttämään vaaleammilta kuin ovatkaan, mutta meleeraus ja kuvio näkyvät silti:

Malli on hieman A-linjainen. Alareunan joustinneuleen jälkeen tehtiin pintaneuletta ja ylläolevaa kuviota rinnan alle asti. Pintaneuleessa neulottiin oikealla puolella aina sileää oikeaa, nurjalla 1o, 1n vuorotellen. Etureunoissa tehtiin koko ajan 9 silmukalla päärmevaraa, joka on valmiissa neuleessa käännetty nurjalle ja ommeltu kiinni. Pitää reunat jämäköinä. 

Nurjan raidan jälkeen yläosa on pelkkää pintaneuletta. Hihat on tehty poimimalla silmukat hihansuusta ja neulomalla alas. Lopuksi pääntien reunasta poimittiin kauluksen silmukat. Kaulus on pelkkää 2o, 2n -joustinneuletta. Sitä voi pitää kiinni poolona tai auki.

Malli taitaa muuten olla jotenkin erityisen muodikas tai sitten tavallinen. Huomasin taannoin, että yhdellä työkaverillani oli kaupasta ostettu puuvillaneule, jonka malli oli lähes täsmälleen sama kuin tämä. Hassua!