Kevät ja parsa-aika.  Laitoin parsaa tällä kertaa pannulla oliiviöljyssä paistaen ja siitä tuli erittäin hyvää. Resepti meni jotakuinkin näin:

muutama tanko vihreää parsaa

oliiviöljyä

suolaa

sitruunamehua

parmesania lastuina tai raastettuna

Huuhtele parsat hyvin. Leikkaa tyvestä paksua osaa pois, ehkä muutaman sentin verran. Esikeitä parsoja kiehuvassa vedessä n. 2-4 min. Valuta hyvin kaikki vesi parsoista pois. Kuumenna valurautapannussa (tai parilapannussa) reiluhkosti oliiviöljyä. Paista esikeitettyjä parsoja siinä muutama minuutti, käännellen välillä ympäri. Kun parsat ovat kypsiä ja saaneet mukavan paistopinnan, ota pois pannulta. Ripottele päälle hieman suolaa, tilkka sitruunamehua ja oliiviöljyä sekä reilusti parmesania. 

Parsat voisi myös grillata tällä idealla. Minulla ei ole grillausmahdollisuutta, niin päädyin paistamaan ne. Esikeittämisellä varmistin, etteivät jää raaoiksi sisältä. Toki ne voi paistaa/grillata ilman esikeittämistäkin, mutta silloin paistoaika on vähän pidempi. Kypsyyttä kannattaa itse tarkkailla. Grillatessa parsat kannattaa voidella kunnolla oliiviöljyllä ennen kuin pistää grilliin.

Minä laitoin parsojen lisukkeeksi yksinkertaista vihreää salaattia, jossa oli jääsalaattia, romainesalaattia, kevätsipulia ja vähän valmista caesar-salaattikastiketta.