Viime viikonloppuna ruokalistalla oli ihania kotitekoisia hampurilaisia. Tässä ohje 6 hampurilaiselle:
Hampurilaispihvit:
350-400 g naudan paistijauhelihaa (luomu)
2 kananmunaa
n. 1 dl luomuruokakermaa
n. 2-3 rkl korppujauhoja
suolaa, pippuria
juustoviipaleita, esim. punaleimaemmentalia tai cheddaria
2 dl majoneesia (kevyt- tai tavallista)
1 rkl caesar-salaattikastiketta
1 tl ketsuppia
pippuria
Sekoita kastike.
Muut ainekset:
- Hampurilaissämpylöitä (6 kpl tai enemmän)
- Jääsalaattia
- Tomaattia, viipaloituna
- Sipulia, viipaloituna
- Paprikaa, suikaloituna
- Pekonia, kypsäksi paistettuna
Paista pekoni ja kuullota samassa sipulia ja paprikaa kypsemmäksi. Paahda myös sämpylöitä hetken aikaa. Kokoa hampurilaiset haluamallasi tavalla. Itse laitan yleensä vihannekset alimmaksi, sitten pihvin juustoineen ja päällimmäiseksi pekonin - ja tietysti kastiketta molemmille sämpylöille.
Kommentit