Viime viikonloppuna ruokalistalla oli ihania kotitekoisia hampurilaisia. Tässä ohje 6 hampurilaiselle:

Hampurilaispihvit:

350-400 g naudan paistijauhelihaa (luomu)

2 kananmunaa

n. 1 dl luomuruokakermaa

n. 2-3 rkl korppujauhoja

suolaa, pippuria

 

juustoviipaleita, esim. punaleimaemmentalia tai cheddaria

Sekoita jauheliha, kananmunat, kerma, korppujauho ja mausteet  keskenään ja anna korppujauhojen turvota vähän aikaa. Ihan tarkkoja kerman ja korppujauhojen määriä on vaikea antaa, kun katson yleensä niiden riittävyyden "näppituntumalla" taikinan koostumuksesta. Muotoile taikinasta hampurilaissämpylöidesi kokoisia pihvejä. Jos taikinaa jää yli, voit paistaa siitä lisää pihvejä muille aterioille tai vaikkapa lihapullia. Paista pihvit. Hampurilaispihvien ollessa vielä pannulla, lisää niiden päälle juustoviipaleet.
 
Hampurilaiskastike

 

2 dl majoneesia (kevyt- tai tavallista)

1 rkl caesar-salaattikastiketta

1 tl ketsuppia

pippuria

Sekoita kastike. 

Muut ainekset:

- Hampurilaissämpylöitä (6 kpl tai enemmän)

- Jääsalaattia

- Tomaattia, viipaloituna

- Sipulia, viipaloituna

- Paprikaa, suikaloituna

- Pekonia, kypsäksi paistettuna

Paista pekoni ja kuullota samassa sipulia ja paprikaa kypsemmäksi. Paahda myös sämpylöitä hetken aikaa. Kokoa hampurilaiset haluamallasi tavalla. Itse laitan yleensä vihannekset alimmaksi, sitten pihvin juustoineen ja päällimmäiseksi pekonin - ja tietysti kastiketta molemmille sämpylöille.