Tämä puuvillainen kesäpusero oli yksi hauskimpia käsitöitäni. Pusero on kokonaan virkattu, mikä on hauskaa vaihtelua neulomiseen. Sain tähän myös käytettyä vanhoja jämälankojani, jotka olivat pyörineet lankakorissani ihan liian pitkään.

Ohje on Moda 3/2008:n malli numero 46, tietysti jossain määrin sovellettuna. Ohje on Linie 11 Alpha tai 163 Bingo-langoille. Itse käytin tähän kuitenkin Novitan lankoja, tummansinistä ja vaalenapunaista Butterflytä ja valkeaa sekä vaaleanliilaa Tennesseetä. Molemmat ovat puuvillaa, mutta Butterfly vähän ohuempaa ja hohtavampaa. Hyvin sopivat kuitenkin yhteen.  

Pusero on kauttaaltaan samaa mallikuviota, josta saa ehkä parhaiten käsityksen kuvasta:

Kuvio muodostuu pitkälti vuorotellen yhteenvirkatuista ja samaan kohtaan virkatuista pylväistä. Kerrokset menevät näin:

Aloituskrs: ketjusilmukoita

1. krs: *1 ks, 3 kjs, 7 yhteenvirkattua pylvästä, 3 kjs* , toista *-*, 1 kjs kääntymiseen

2. krs: *1ks, 7 p samaan kohtaan*, toista *-*, 1 ks

3. krs: 3 kjs, 3 yhteenvirkattua pylvästä, *3 kjs, 1 ks, 3 kjs, 7 yhteenvirkattua pylvästä*, toista *-*, 3 kjs, 4 yhteenvirkattua pylvästä

4. krs: 3 kjs, 3 pylvästä samaan kohtaan (ketjusilmukoiden kanssa), *1 ks, 7 p samaan kohtaan*, toista *-*, 1 ks, 4 p samaan kohtaan, 1 kjs kääntymiseen

5. krs: *1 ks, 3 kjs, 7 p yhteen, 3 kjs*, toista *-*, 1 ks, 1 kjs kääntymiseen

6. krs: 1 ks, *7 p samaan kohtaan, 1 ks*, toista *-*

Ja niin edelleen, näitä kerroksia toistaen.

Ohjeessa oli kyynärpää-mittaiset hihat, itse tein pitkät. Pääntie on leveä venepääntie, mistä pidän paljon. Etu- ja tapakappaleet ovat identtiset ja reunoistaan suorat. Nyttemmin tekisin tästä vähän tyköistuvamman, eli vyötärökavennukset ja -lisäykset reunoihin. Mutta oikein hyvin on toiminut näinkin.