Poimin tänään muutaman litran lempimarjaani mustikkaa talven varalle käydessäni Nuuksion kansallispuistossa. Osa marjasaaliista päätyi ihaniin kaurahiutalepohjaisiin mustikkaleivoksiin. Tästä ohjeesta tulee n. 18 pientä (piparia vähän suurempaa) leivosta). Ohje on varioitu pirkka.fi-sivuilla olleesta marja-kinuskiunelman ohjeesta.

Pohja:

4 dl kaurahiutaleita

3/4 - 1 dl fariinisokeria

½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

1 kananmuna

Täyte:

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

mustikoita

Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää margariini ja kananmuna. Tee seoksesta leivoksia leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele esim. piparimuotin avulla n. ½ cm korkuisia leivoksia. Paista 175 C asteisessa uunissa 10-15 min.

Anna pohjien jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike. Kuorruta leivokset vaniljavaahdolla ja mustikoilla.

Olipa tosi yksinkertaista ja hyvää. Jos rasvaa ja sokeria ei huomioisi, niin nämähän ovat superterveellisiäkin, koska eivätkö sekä mustikat että kaura ole hyvästä?  Kaurahiutaleina käytin jälleen juvalaisen Rapion Myllyn höyryttämättömiä kaurahiutaleita, mutta tottakai kaikki muutkin käyvät. 

Tein leivokset sydänpiparin muotilla, ehkä tästä kuvasta vähän välittyy se sydämen muotokin.