Kaupassa oli hedelmien tarjouspäivät, joten intoudun ostamaan tuoretta ananasta ja tekemään siitä jälkkäriä hyvälle ystävälleni. Resepti on hyvin helppo, mutta sitäkin herkullisempi. Tästä tulee 2-4 jälkiruoka-annosta, herkuttelijoiden herkkunälästä riippuen. 

1 kypsä tuore ananas

1 dl fariinisokeria

3-4 rkl tuoretta basilikaa

rypsiöljyä

vettä

hyvää vaniljajäätelöä

Valmista  ensin basilikasiirappi. Silppua basilikaa veitsellä hyvin pieneksi ja mielellään hiero vielä morttelissa, että kaikki aromit lähtevät liikkeelle. Laita sitten basilikasilppu, fariinisokeri ja pieni tilkka vesi (n. 1-2 rkl) vettä kattilaan. Anna sokerin sulaa ja keitä siirappia kokoon hieman., siirappimaiseksi.

Leikkaa ananaksesta pois naatti ja kuoret. Viipaloi ananas n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista ananasviipaleita rypsiöljytyssä parilapannussa tai valurautapannussa. Viipaleisiin saa tulla kunnon paistopinta. Paistamisen jälkeen valele viipaleita basilikasiirapilla joka puolelta. Tarjoile ananakset erittäin hyvän vaniljajäätelön kanssa. Itse käytin kunnon kermaista bourbon vanilla-vaniljajäätelöä, joka oli aivan erinomaista! 

Ananakset voi tottakai myös grillata. Basilikan sijasta voit käyttää esim. inkivääriä, jota olemme myös ystävien kanssa testanneet vastaavassa jälkiruoassa.