Valkoisen sohvani mukana tuli pari sohvan väristä tyynyä. Aikani pidin niitä sohvalla parin keltaisen tyynyn kanssa, mutta sitten alkoi kyllästyttää. Halusin tyynyihin vähän jotain väriä ja kuviota. Sopivasti tarpeeseen löytyi Moda 4/2007 -lehden ohje nro 36. 

Virkkasin tyynyihin tummansinisellä Novita Butterfly-langalla ohjeen mukaisia paloja. Kyseessä oli jälleen jämälangan hyödyntäminen ja se  ei olisi riittänyt molempien tyynyjen ympäri ulottuviin tyynynpäällisiin. Niinpä tein tyynyistä toispuoleisia eli virkkasin kumpaankin tyynyyn 3x3 palan kokoisen päällisen. Ompelin ne yksinkertaisesti kiinni tyynyyn ja jätin toiset puolet valkoisiksi.

Palojen ohje oli yksinkertainen ja menee näin:

Virkkaa aloitusketjuksi 12 kjs ja sulje ps:lla renkaaksi. Aloita seuraavat krs:t aina 4 kjs:lla (=1 kp) ja sulje krs:t ps:lla 4:nteen kjs:aan krs:n alusta. 1.krs: tee renkaaseen 30 kp. 2. krs: tee jokaiseen kp:seen kp ja väliin aina 1 kjs. 3. krs: tee *15 kp ja sitten 14 kjs (=kulmaketju)*, toista *-* vielä 3 kertaa.

Virkkaa seuraavat palat myös näin ja yhdistä palat toisiinsa 3. krs:lla. Tee tällöin kp-ryhmän keskellä 1 ps vastaavaan edellisen palan kp:seen. Tee kulmaketjujen tilalle 7 kjs, 1 ps edellisen palan kulmaketjuun ja 6 kjs. Yhdistetyn 3x3 palan kappaleen reunoihin on tehty 1 krs rapuvirkkausta.

Tässä vielä lähikuva kuviosta:

Tyynyistä tuli oikein ihanat! Tykkään kuviollisesta puolesta niin paljon, etten ole juuri koskaan käyttänyt sitä valkoista puolta.