Yksinkertainen ja hyvä pastaruoka, johon sain käytettyä joulusta asti pakasteessa olleen (lämmin)savulohen. Kyllä, sitä tosiaan voi pakastaa, mutta kovin kauaa ei kannata pakasteessa säilyttää. Äkkiseltään googlaamalla tuli monelta sivulta n 3 kk aikaraja vastaan. Myös koostumus voi muuttua pakastaessa, mutta tässä pastaruoassa se ei ole keskiössä. Annoksen jujuna on pastan päälle ripoteltava gremolata, joka sekoitus persiljaa, parmesania, sitruunaa ja valkosipulia. Tämä ohje on kahdelle hyvin nälkäiselle tai kolmelle normaalinälkäiselle. 

 

Tagliatelle-pastaa pastapaketin mukainen määrä/syöjä

Kastike:

3 dl savulohta

1 dl isoja katkarapuja (kuorittuja)

50 g ruohosipulituorejuustoa

n. 1 dl vettä (tai ruokakermaa)

suolaa

mustapippuria

Gremolata:

½ dl silputtua persiljaa

½ sitruunan kuori, raastettuna

1 valkosipulinkynsi, puristettuna

1 dl raastettua parmesania

suolaa

mustapippuaria

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää veteen suola ja keitä pasta ohjeen mukaan. Valmista samalla ensin gremolata. Silppua persilja, raasta sitruuna, kuori ja purista valkosipuli ja raasta parmesan. Sekoita keskenään. Lisää suola ja pippuri. Tee sitten kastike. Paista  katkarapuja hetkisen verran pienessä öljytilkassa pannulla. Lisää lohi, tuorejuusto ja tilkka vettä. Veden/ruokakerman määrää pitää vähän tarkkailla. Ei ole tarkoitus, että lohi ja katkaravut jäävät kokonaan ilman kastiketta, mutta ei ole myöskään tarkoitus, että kastiketta on liikaa.

Kun pasta on valmista, valuta vesi pois ja sekoita lohikastikkeeseen. Sekoita joukkoon 3/4 gremolatasta. Jaa pasta annoksiksi lautasille ja ripottele loppugremolata päälle. Sitten vain syömään, nam!