Sunnuntain iltapalaksi tein puolimakeaa mustikka-banaanileipää. Reseptin pohja on Anna-Leena Härkösen kirjasta Sopan syvin olemus. Omaa sovellustani on mustikan lisääminen leipään ja kauraleseiden korvaaminen kaurahiutaleilla.  Tässä ohje 4-6 hengelle:

4 kypsää luomubanaania

1 dl sokeria

1 kananmuna

½ dl sulatettua voita tai margariinia

2½ dl kaurahiutaleita (Rapion Myllyn höyryttämättömiä!) 

3,5 dl luomuvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ tl suolaa

1½ dl pakastemustikoita (jäisiä)

Murskaa banaanit kulhossa. Lisää sokeri, kananmuna ja voisula ja sekoita. Lisää joukkoon kuivat aineet. Nostele taikinaan lopuksi jäiset mustikat. Paista leipävuoassa 175 C asteessa n. 1,5 h.

Leipä ei ole suolaista, mutta ei varsinaisesti makeaakaan, vaan jotain siltä välitä. Sopii erinomaisesti nautittavaksi esim. voin ja juuston kanssa tai ihan sellaisenaan. Palan painikkeeksi iltateetä tai lasi maitoa.