Sain jokin aika sitten valmiiksi nämä sohvatyynyt, jotka annoin lahjaksi vanhemmilleni. 

Oikeastaan aloitin näiden suunnittelun jo syksyllä, mutta suurin osa toteutuksesta tapahtui tässä talvella. Itse tyynyt on ostettu valmiina kaupasta. Molempien päälle on virkattu neliöpohjaisia kuvioita, jotka on yhdistetty toisiinsa virkkaamalla. Virkatut päälliset eivät kuitenkaan ole mistään kohtaa kiinni tyynyssä. Lankoina käytin neljää lankakorini pohjalta löytynyttä villalankaa. Värit ovat vanhaa roosaa tummemmassa ja vaaleammassa sävyssä sekä harmaanruskeaa ja harmaata. Langat ovat aika karheita, mikä tekee hauskan kontrastin tyynyn aavistuksen verran kiiltävään pintaan. Virkkaaminen olisi kyllä varmaan ollut helpompaa pehmeämmällä langalla, mutta näissä sattui olemaan sopivat värisävyt.

Tyynyissä on käytetty kahta kuviota (#99 ja #101) Beyond The Square Crochet Motifs -kirjasta. Molemmat kuviot ovat neliöpohjaisia ja alkavat sliding loop:iin (tietääkö joku, mitä se on suomeksi?) tehdyistä pitkistä kjs-ketjuista. Näihin on sitten jatkettu kuvioita erilaisilla pylväsryhmien ja kjs:ien yhdistelmillä. Tässä #99:

Kummassakin tyynyssä on kahta väriä. Kuviot vaihtelevat eri kerroksilla siten, että joka toisessa tyynyssä sama väri on sisäkehällä, joka toisessa ulkokehällä. Eri väriset ruudut on tietysti sommiteltu shakkiruutuajatuksella vierekkäin. Tässä kuvion #101 tyyny: