Mehevä ja herkullinen vinkki kaikille teille, joiden kasvimaat pursuilevat kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsapihvit tai oikeastaan -lettuset ovat yksinkertaisia ja erittäin hyvänmakuisia. Teimme niitä Gingerin kanssa kesäjuhlissamme. Lettusten juju on runsaassa määrässä eri yrttejä:

Ohje noin 20 pienelle lettuselle:

500 g kesäkurpitsaa raastettuna

suolaa

1 punasipuli, pieneksi pilkottuna

3 rkl ruohosipulia, silputtuna

2 rkl lehtipersiljaa, silputtuna

2 rkl tuoretta minttua, silputtuna

3 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

200 g fetaa, murennettuna

mustapippuria

öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa kulhoon. Sekoita sen joukkoon vähän suolaa. Anna seisoa 30 minuuttia. Kaada siivilään ja painele kesäkurpitsoista irti lähtenyt ylimääräinen neste pois mahdollisimman tarkkaan. Suolausaika auttaa nesteen poistumiseen. Painele kurpitsaraastetta vielä talouspaperilla nesteen pois saamiseksi. Sekoita raasteen joukkoon sipulit ja yrtit.

Lisää feta, kananmunat ja jauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja nostele pannulle taikinaa reiluina ruokalusikallisina. Anna paistua hyvin yhdeltä puolelta (parisen minuuttia) ennen kuin käännät lettuset. Paista toinenkin puoli kypsäksi. Minulla oli ilo saada paistaa lettusia puuhellalla: 

Tarjoile letut raikkaan jogurttikastikkeen kanssa. Ehdit valmistaa sen tekeytymään sillä aikaa, kun annat alussa raasteen muhia suolassa puoli tuntia.

Jogurttikastike

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

1,5 dl maustamatonta jogurttia

2 rkl sitruunamehua

suolaa

pippuria

Kuori ja pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Sekoita se jogurttiin kulhossa. Lisää muut ainekset ja anna kastikkeen tekeytyä.