Voitin vihdoin pitkäaikaisen arkuuteni ja uskalsin kokeilla. Nimittäin uppomunien valmistusta. Asiaa edesauttoi se, että jääkaapin muut aamiaistarpeet olivat vähissä ja silloin kananmunat ovat pelastus. Perinteisen paistamisen tai munakokkelin sijasta lähdin nyt rohkeasti kokeilemaan, jännittäen tuleeko lopputulokseksi upeat uppomunat vai varsinainen munaus. Mutta hyvin onnistui!! Ainakin omasta mielestäni, siis. Ei se ollutkaan ollenkaan niin vaikeaa, kun olin luullut. Tässä vinkit kahdelle uppomunalle:

1 l vettä

½ dl väkiviinaetikkaa (tai sen puuttuessa valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa)

2 kananmunaa

Mittaa vesi laakeaan kattilaan ja kiehauta. Lisää etikka. Minulla ei ollut väkiviinaetikkaa, joten pelkojani uhmaten kokeilin valkoisen balsamicon toimivuutta. Ja se toimi! Riko kananmunat kumpikin omaan kahvikuppiinsa. Anna veden poreilla kevyesti, eli vähennä lämpöä hieman. Pyöräytä kauhalla vetee pieni pyörre ja kupsauta muna siihen. Tee samoin toiselle munalle. Anna kiehua 3-4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla pois. Jos valkuaisesta roikkuu pari riekaletta, niin voit leikata ne veitsellä pois. Tai vaan kääntää munan alapuolelle, niin eivät näy mihinkään. 

Minä tarjoilin munat paahtoleivällä. Päälle vähän suolaa, mustapippuria ja persiljaa. Ja viereen iso mukillinen maitokahvia. Näin alkaa ihana lauantaipäivä!