Vietimme viime viikolla hämärtyvää syysiltaa Nuuksion kansallispuistossa. Mukana tietysti mainot erikoisherkut nuotiopaikalla paistettavaksi! Hetken verran piti ensin tietysti pyöriä lähistöllä sieniä etsimässä. Kauas ei tallatuimmiltakaan poluilta tarvinnut mennä, että sai ämpärin täyteen suppilovahveroita! Nam! 

Evääksi oli otettu naudan entrecotea, joka oli valmiiksi marinoitu kotona. Lisukkeena oli jo kotona esikypsennettyjä juuresnyyttejä, jotka paistuivat foliossa kätevästi. Ja metsän antimia paistoimme toki jo heti paikan päällä.

Näistä aineksista ei muuta voi saada aikaan kuin hyvää!  Juuresten kaverina nyyteissä oli tuorejuustoa. Annoksen kruunasi vielä maukas patonki. 

Illan pimetessä siirryimme jälkiruoan pariin. Mikäs sen parempaa nuotiojälkiruokaa, kun letut! Taikina oli tehty kotona valmiiksi ja otettu pullossa mukaan. Nuotiopaikalle olleille makkaranpaistajille taisi tulla pieni annoskateus... 

Lettujen päälle oli pari pikkupurkillista erilaisia hilloja: mansikka-shamppanja sekä kolmen metsämarjan sekoitus. Toisena vaihtoehtona oli aavistuksella kanelia maustettu vaalea muscovadosokeri. 

Onnellisina ja virkistyneinä, vatsat täynnä ja vaatteet savuntuoksuisina palasimme kotiinpäin. Otsalamputkin laitettiin pois päältä, jotta kirkas tähtitaivas näkyi kauniimmin. Ja muutama tähdenlentokin oli siellä.