Lauantaiaamu alkoi rennosti herkkuaamiaisella lehden ääressä. Vohveleita ei olekaan tullut pitkään aikaan tehtyä, niin johan oli taas aika kaivaa rauta esiin. Taikina pohjautuu hyväksi havaittuun rapeiden vohveleiden reseptiin, jota on esitelty täällä jo pariin otteeseen. Pientä lisämaustetta toi tällä kertaa kaneli.

Taikina

100 g sulatettua tai juoksevaa margariinia

2,5 dl kylmää vettä tai vichyä

3,5 dl vehnäjauhoja

2 dl kylmää maitoa

2 tl leivinjauhetta

½ tl kanelia

hyppysellinen suolaa

1 rkl vaaleaa ruokosokeria

(rypsiöljyä paistamiseen)

Päälle

omenahilloa tai -sosetta

vaniljavaahtoa

Vatkaa vaniljavaahto valmiiksi. Sekoita taikinan ainekset ja lämmitä vohvelirauta. Sipaise rautaa hieman öljyllä ennen jokaista vohvelia. Taikinasta tulee n. 5-6 vohvelia. Nauti vohvelit heti lämpiminä, päälle reilusti omenahilloa ja vaniljavaahtoa.

Näin alkaa taatusti onnellinen ja rento päivä! 

P.S. Kiitos omenahillon tekijälle!