Syksyn sienisato on ollut runsas!  Siitä onkin kokattu ja leivottu monenlaista. Yksi hauskimpia oivalluksia oli yhdistää suppilovahverot ja fenkoli. Voi kuulostaa alkuun uudelta ajatukselta, mutta toimii erittäin hyvin. Kiitos siitä idean keksijälle! Nämä kaksi raaka-ainetta löysivät siis toisensa piirakasta, jota tehtiin Aleksis Kiven päivän merkeissä.

Pohja

n. 150 g margariinia

n. 3-4 dl vehnäjauhoja

hyppysellinen suolaa

vettä

Sekoita suola jauhoihin. Nypi jauhot ja margariini sekaisin. Lisää vettä sen verran, että saat taikinan kiinteäksi. Anna viiletä jääkaapissa n. 15 min. Painele piirakkavuoan pohjalle ja esipaista n. 10 min. 200 C asteessa.

Täyte

n. 7 dl suppilovahveroita

keskikokoinen sipuli

keskikokoinen fenkoli

rypsiöljyä

2-3 kananmunaa

n. 1,5 - 2 dl mustaleima-emmentalia raastettuna

2 dl maitoa tai ruokakermaa

suolaa ja mustapippuria

Siivoa sienet ja pilko suurimpia vähän. Pienemmät sienet menevät sellaisenaan. Kuori ja pilko sipuli. Pilko myös fenkoli pieneksi. Kuullota näitä rypsiöljyssä hiljalleen, vaikkapa pohjan esipaistuessa uunissa. Raasta juusto. Sekoita kananmunat ja maito. Kananmunien määrä riippuu vähän vuoan syvyydestä ja nesteen määrästä, joten katso riittääkö kaksi vai tarvitaanko kolme. Lisää juusto. Sekoita kuullotetut kasvikset ja sienet joukkoon. Kaada esipaistetulle pohjalle ja paista 200 C asteessa n. 20-30 min.

Nauti raikkaan salaatin kanssa, hyvässä seurassa!