Yksi kaikkien aikojen omista klassikoistani on vihreistä linsseistä ja riisistä keitetty lisuke, jota yleensä olen tarjoillut uunilohen kanssa. Sopivat hyvin yhteen! Tosin linssiriisi on niin hyvää, että se sopii monenlaisten liha-, kana- ja kasvisruokien kylkeen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti menee näin

riittävän kokoinen (kirjo)lohifilee 

vihreitä linssejä

pitkäjyväistä riisiä

vettä 

kasvisliemijauhetta tai -fondia

suolaa, mustapippuria

voita/margariinia

tilliä

 

Suolaa ja pippuroi lohifilee. Paista se uunissa 200 C asteessa, kesto n. 20-30 minuuttia. Lohenpaistovinkkejä aikaisemmassa merkinnässäni

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää veden määrään verrattuna sopivasti kasvisliemijauhetta tai -fondia. Laske linssien ja riisin määrä niin, että yhteensä niitä on sen verran, kun pussin/paketin kyljessä neuvotaan haluamallesi syöjämäärälle. Linssejä tulee puolet ja riisiä puolet. Lisää linssit ensin kiehuvaan veteen. Keitä n. 10 min. Lisää sitten riisi ja keitä kypsäksi, n. 15-20 min. Ajoita keittoaika tosiaan siten, että molemmat olisivat kypsiä samaan aikaan. (Eli jos linssien keittoaika on 25 min ja riisin 15 min, niin anna linsseille tuo mainittu 10 min etumatka. ) Jos linssit ja riisi eivät ole imeneet kaikkea keittovettä, kaada ylimääräinen pois tiheän siivilän avulla. Kaada linssiriisi takaisin kattilaan. Lisää hieman suolaa ja pippuria, sekä sopiva nokare voita tai margariinia. Sekoita ja nauti, juuri uunista tulleen lohen kanssa. Ripottele lohen päälle vielä hieman tilliä - ja valmista on!