Uusi kevät, uusi tyyli ja uusi neule! 

Olen tässä tehnyt vaatevärimaailmaani liittyviä pohdintoja ja kokeiluja. Inventoin vaatekomeroni ja heitin sieltä pois paljon vanhoja, huonosti istuvia, vääränkokoisia ja myös mielestäni vääränvärisiä vaatteita. Sitten voikin mukavasti neuloa kaappiin lisää vaatteita - jotka ovat parempia! Ensimmäinen näistä on tämä oliivinvihreä lyhythihainen palmikkopusero. Oliivinvihreä on väri jota en ole koskaan ennen käyttänyt. Siis aikuisten oikeasti: koskaan ennen. Kun kokeilin erivärisiä lankoja kasvojani vasten, niin yllätys yllätys: oliivinvihreä väri näytti oikein mukavalta! Ihmisen pitää uskaltaa uudistua, joten tuumasta toimeen: langat ostoskoriin ja pikaisesti puikoille. 

Tämä on ensimmäinen työni, jonka tein Tallinnan Karnaluksista ostetuista langoista. Lanka oli Madame Tricote Paris Ören Bayanin Cashmere Gold. Siinä on 55 % villaa, 40 % akryyliä ja 5 % kashmiria. Puikkosuositus 3,5 - 4,5. Itse käytin puikkoja nro 4.

Malli on Moda 4/2010 -lehdestä malli nro 55 (ohjeet s. 94). Tein M-koon puseron oikeastaan lähes ilman mitään omia sovelluksia. Puserossa on T-paitamittaiset raglanhihat ja rullalle kääriytyvä kaulus (onko tuolle kaulustyypille jotain omaa nimeä?). Jokaisessa kappaleessa, myös siis hihoissa, on sama palmikkoraitakuvio. Muutoin pusero on sileä nurjaa neuletta. Pituudeltaan malli on sellainen lantiomallinen, joka sopii minulle oikein hyvin. Koko pituus n. 70 cm. 

Tässä lähikuvaa palmikoista:

Nyt kelpaa käydä kevääseen: uudessa puserossa ja uusissa väreissä!