Tuli väsyneenä töistä ja oli kova nälkä. Kaapissa oli jo pari päivää odotellut kesäkurpitsa ja mietin, että mitähän siitä nopeasti saisi. Kotona oli vielä yrttejä ja tomaattia ja ajattelin, että jos tähän ottaa kaveriksi vielä mozzarellaa, niin ei voi mennä kovin pahasti pieleen. Eikä mennytkään, päin vastoin: osui erittäin hyvin makuhermoon!  Tässä siis arki-illan nopea herkku, valmistuu vartissa, yksinkertaisista aineksista. Ohje kahdelle:

1 pieni kesäkurpitsa tai 2/3 isosta

1-2 kynttä valkosipulia (maun mukaan)

4 kypsää tomaattia

runsaasti tuoretta basilikaa

1 pallo hyvää mozzarellaa

mustapippuria, suolaa

oliiviöljyä

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi (-kynnet) pieneksi. Kuullota kesäkurpitsa ja sipulit nopeasti pehmeiksi pannulla, tilkassa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ne voivat saada hieman väriä ja paistopintaa, ei haittaa. Viipaloi sillä aikaa tomaatit lohkoiksi ja poista tomaatin kannat ja sisukset. Pilko tomaatin hedelmäliha pieneksi. Alenna sitten lämpöä pannulla ja lisää tomaatinpalaset kesäkurpitsa-valkosipuliseoksen päälle. Leikkaa päälle myös reilusti tuoretta basilikaa.

 Viipaloi lopuksi mozzareilla reiluhkoiksi viipaleiksi. Nostele pannulle. Anna hautua hetki, jos pidät sulaneesta juustosta. Jos haluat tästä enemmän "lämpimän mozzarellasalaatin", ota paistos pois pannulta ja lisää mozzarella päälle vasta sitten. Hyvää ja kesäisen raikasta joka tapauksessa! Rouhi päälle vielä vähän mustapippuria, halutessasi myös pieni ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä pinnalle.