Pappilan hätävara - tuo mainio, nopea jälkiruoka, jota niin harvoin musitaa tehdä. Valmistuu nopeasti ja juuri mistä aineksista, mitä kaapissa sattuu olemaan. Niin kuin siellä entisessä pappilassa.  

Yhtä oikeaa ohjetta tällaiseen ruokalajiin ei tietenkään ole, mutta tällaisista aineksista syntyi äitienpäivälounaan jälkiruoka:

2 dl kuohukermaa

muutama viipale kuivakakkua (hedelmäkakkua)

muutama digestive-keksi

n. 1½ dl mustikkahilloa

1 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

hyppysellinen jauhettua kardemummaa

2 rkl portviiniä

2 rkl vettä

Mausta kerma sokerilla, vanilliinisokerilla ja hyppysellisellä kardemummaa. Vaahdota kerma. Murustele vuoan pohjalle kakkua ja keksejä sekaisin. Sekoita portviini ja vesi. Kostuta kakku-keksiseosta näin laimennetulla portviinillä. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja kunnon nokareita mustikkahilloa. Tee pari kerrosta lisää vastaavasti: kakkua ja keksejä, kostutus, kermaa ja mustikkahilloa. Anna maustua jääkaapissa sen verran kun ehtii (vaikkapa muun aterian syömisen ajan) ei kuitenkaan liian kauan. Syö hyvän kahvin kanssa, hyvässä seurassa.