Teki mieli hyvää itsetehtyä ruokaa, mutta en jaksanut alkaa pipertää mitään monivaiheista tai monimutkaista. Tällöin auttaa perusohje: ruoanlaitto ei ole vaikeaa, sen kun laitat palan lihaa uuniin, odotat ja se on siinä. Lihaa=lue lihaa, kanaa, kalaa, kasviksia tai mitä vain. Eli tällä kertaa kanankoipia.

Ostan aina maustamattomia kanankoipia, koska en pidä valmiista marinadien mausta. Keittiössäni kasvaa useampikin yrittipuska, joista tällä kertaa pääosaan pääsi timjami. Ohje 2-3 herkuttelijalle:

3 kanankoipea

4-5 rkl tuoretta timjamia

2-3 valkosipulinkynttä

2-3 rkl voita

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä

Silppua timjami. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Sekoita timjami, valkosipuli, voi, suola ja pippuri keskenään. Ujuta puolet tästä mössöstä kanankoipien nahan alle, tasaisesti levittäen. Ripottele koipien pinnalle vielä suolaa, pippuria ja pieni loraus oliiviöljyä. Paista 200 C asteessa n. tunti. Käännä koipia välillä pari kertaa ja lisää noin puolessa välissä loput yrtti-voi-tahnasta päälle. 

Tarjoile kanaliemessä keitetyn riisin kera.