Punainen kaarrokepusero oli talven 2008-09 satoa. Moda 5/2008 malli 49 kiinnitti heti huomioni mielenkiintoisilla kuvioillaan.

Ohjeessa oli vain yksi koko S/M, mikä oli minusta aika erikoista. Työ aloitettiin aloituslangan jälkeen neulomalla kaarroke ja kaulus poikittain. Kaarroke on palmikkokuviota ja kaulus joustinneuletta, jota on kavennettu lyhennetyin kerroksin. Kaarroke-/kauluskappaleen ollessa 128 cm pitkä, aloituslanka purettiin ja kappale yhdistetiin renkaaksi neuloen. 

Etu- ja takakappaleen alaosa neulottiin kaarrokkeen alareunasta helmaan, palmikkokuviota ja ohuita pystyraitoja vaihdellen. Ensin etu- ja takakappaletta neulottiin erillisinä kappaleina ja kainalosta alaspäin suljettuna neuleena pyöröpuikolla. Kappaletta levennettiin tasaisesti, jotta saadaan A-linjainen neule. Myös hihat tehtiin kaarrokkeesta alaspäin, tasona. Lopuksi kädentie- ja hihasaumat yhdistettiin.

Alkuperäisessä ohjeessa lankana oli Gedifra Shetland de Luxe (50 % villa, 25 % baby alpakka, 25 % mohair), mutta minä vaihdoin jälleen kerran lankaa, varmaankin siitä syystä, etten löytänyt alkuperäistä kaupasta. Jos ohjeen lankaa ei löydy, en yleensäkään jaksa etsiä lankoja nettikaupoista tms. vaan vaihdan mieluummin, kun muidenkin lankojen valikoima on niin hyvä. Tähän valitsin viininpunaisen Novita Luxus Cloud-langan, jossa on 65 % villaa ja 35 % bambua. Taisi olla tuo bambu, joka teki neuleesta aika painavan ja raskaan. Kaarrokkeen kaunis kuvio voi jäädä vähän roikkumaan. En usko, että niin olisi käynyt alkuperäisellä langalla.

Tekemäni puseron mitat ovat koko pituus 64 cm ja hihan sisäpituus 38 cm, mistä voinee päätellä, että kappaleen kainalosauma ei siis ole ihan niin korkealla kuin kainalo oikeasti on. Hihat tulevat kuitenkin alas asti ihan normaalille pitkähihaisen puseron kohdalle. Tein kappaleista vähän pidemmät kuin ohjeessa, missä ne olivat 58 cm ja 35 cm. Tuo mystinen koko S/M osoittautui aika väljäksi. Itselleni siitä tuli jopa vähän liian väljä, kun normaali yläosan kokoni on M tai 38/40.