Kesäruokien sarjassamme tuli tänään tehtyä fetasekoituksella täytettyjä tomaatteja, cantaloupemelonia ja parmankinkkua sekä vihersalaattia oliiveilla. Oikeastaan olin ostanut vähän niin kuin ainekset salaattiin, mutta tässä muodossa se kuitenkin lautaselle ilmestyi. 

Fetatäytteiset tomaatit:

5-6 luomutomaattia

100 g fetaa

½ punainen chili

1 pieni valkosipulinkynsi

2 tl kuivattua minttua

3 rkl luomuoliiviöljyä

1 rkl suolapähkinöitä 

1-2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Murskaa feta kulhossa. Poista chilistä siemenet. Pilko chili ja valkosipulinkynsi hyvin pieneksi ja lisää fetan joukkoon. Paahda auringonkukansiemenet. Pienennä suolapähkinöitä halutessasi. Lisää pähkinät, auringonkukansiemenet ja kuivattu minttu fetan joukkoon. Notkista tahna lopuksi n. 3 rkl:lla oliiviöljyä. Koverra tomaattien sisälle kolo, esim. veitsellä ja lusikalla (tai sitten ihmevempaimella nimeltä tomaatinkannanpoistaja, jollainen minulla on ). Tomaatit pysyvät muuten paremmin pystyssä, jos leikkaat veitsellä pohjasta hyvin ohuen siivun pois. Täytä tomaatit fetatäytteellä. Tomaatit toimivat muuten erittäin hyvin myös esim. grilliruoan lisukkeena. 

Parmankinkkua ja melonia

Cantaloupe-melonia, n. 2-3 viipaletta/syöjä

Parmankinkkua, 1-2 viipaletta/meloniviipale

Luomuoliiviöljyä.

Jos sinulla on kokonainen  meloni, leikkaa se ensin puoliksi. Poista siemenet. Leikkaa sitten puolikas meloni parin sentin levyisiksi viipaleiksi. Kääri viipaleet parmankinkulla. Pirskottele päälle vähän oliiviöljyä.

Lisukkeena tarjottu vihersalaatti

Luomulehtisalaattia

Kurkkua

Mustia oliiveja

Paahdettuja auringonkukansiemeniä

4 tl Luomuoliiviöljyä

1 tl Valkoista balsamicoa

Mustapippuria

Revi salaatinlehdet sopivan kokoisiksi. Pilko kurkkua paloiksi. Paahda auringonkukansiemenet. Oliivit voit tarjota kokonaisina tai pienempinä paloina. Sekoita ainekset kulhossa. Sekoita oliiviöljy ja valkoinen balsamico. Lisää salaatin joukkoon. Mausta lopuksi mustapippurilla.