Näppejäni paleli ja halusin uudet lapaset. Niissä pysyy kädet lämpimämpinä kuin sormikkaissa. Tuumasta toimeen. Kaivelin lankakoriani ja löysin sieltä sopivasti pari kerää kermanväristä Novita Luxus Stonea sekä jotain vanhaa vaaleansinistä (Novitan?) hapsulankaa (jos joku tunnistaa langan merkin, niin saa täydentää kommentoimalla. :)

Nämä ei ole tehty minkään varsinaisen ohjeen mukaan. Vähän surffasin Ravelryssä ja selaisin vanhoja Moda -lehtiä. Aika lailla tuli kuitenkin improvisoitua. Lapasten ja pipon resori on tehty neulomalla sekä Stonella että hapsulangalla. Lapasissa resori on 1 o, 1n, pipossa 2 o, 2n. Lapasissa loin resoria varten 20 s ja neuloin sitä 9 cm ajan, 4,5 puikoilla. Sitten katkaisin hapsulangan ja jatkoin pelkällä Stonella. Lisäsin samalla silmukoita niin, että jatkossa oli 32 s. Kun kappaleen korkeus oli 15 cm tein peukalonpaikan erivärisellä merkkilangalla. Merkkilangan silmukat siirrettiin jälleen vasemmalle puikolle ja neulottiin heti perään Stonella, näin peukalon kohdalle ei tässä vaiheessa jäänyt aukkoa. Kun kappaleen korkeus oli 24,5 cm, aloitin kärkikavennukset. Ensin joka 2. krs 1 ylivetokavennus I ja III puikkojen alussa sekä 2 o yht II ja IV puikkojen lopussa.  Tehtyäni näitä neljä kertaa kavensin I ja III puikkojen alussa 2 s ja samoin II ja IV puikkojen lopussa 2 s. Sitten vedin langan loppujen 8 s s läpi, kiristin ja päättelin.

Koristetähdet on virkattu erikseen hapsulangalla, virkkuukoukulla nro 5. Malli viime syksynä ostamastani virkkauskirjasta malli nro 135 sisempi pieni tähti. Siinä aloitusrenkaaseen tehdään 1 kjs ja sitten 10 ks. Sen jälkeen tehdään tähden sakarat: 6 kjs, 1 ks koukusta laskien kolmanteen s:aan, 1 pp, 1 p ja kiinnitetään 1 ps:lla renkaaseen hypäten 1 ks:n yli, seuraavaan ks:aan. Näitä tehdään siis 5 kpl ja päätetään lanka. Tähdet on kiinnitetty ihan tavallisella ohuella ompelulangalla. Tässä lähikuva lapasista:

Pipon tekeminen olikin vielä enemmän improvisointia. Loin aluksi 56 s ja tein niillä resorin, 2o, 2n. Sitten lisäsin 16 s ja jatkoin pelkällä Stonella. Lisäsin 16 s vielä 2 kertaa, joka 3. krs. Sen jälkeen neuloin 5 krs pelkkää sileää, minkä jälkeen aloitin kavennukset. Ensin kavensin pari kertaan nuo samaiset 16 s pois (joka 3. krs) ja sitten kaventelin vähän harvemmin, 8 s kerrallaan ja lopuksi vain 4 s. Ei mennyt ihan tyylikkäästi nuo kavennukset, joten jos joku haluaa tällaisen pipon tehdä, niin suosittelen, että katsotte levennykset ja kavennukset jostain hyväksi todetusta ohjeesta. Pipoon tuli kuitenkin hauska muoto ja se on sopivan kokoinen:

Tässä pipo vielä ylhäältä päin:

Pipon reunoille tein neljä samanlaista tähteä kuin lapasissakin. Nyt kelpaa käydä talven tuuliin ja tuiskuihin!