Ah, ihana kesäloma on koittanut!  Se alkoi suoraan mökkireissulla Saaristomerellä. Aurinko paistoi, meri kimmelsi kirkkaana ja tuuletkin olivat kevyitä. Mökillä levättiin, luettiin, pelattiin korttia, tehtiin pieniä pihahommia ja tietysti nautittiin myös herkuista ja käsityöhuveista! Jälkimmäiset olivat tällä kertaa virkkuuhuveja. Tässä iloksenne pieni kuvakavalkadi viikonlopun riemuista:

Lomanaloittajaisshamppanja korkattu! Parveketonttu Juhani riemuitsi päästessään mökille mukaan. Juhani ihmettelee tässä itseään suurempaa pulloa, joka tosin oli ihan normaalikokoinen. Juhani vaan on hyvin pieni.

Mökillä paistetaan tietysti muurikkalettuja! Litran lettutaikina onnistui erinomaisesti. Siihen meni maidon lisäksi kolme kananmunaa, sopiva määrä vehnäjauhoja, hyppysellinen suolaa, pari ruokalusikallista sokeria ja loraus rypsiöljyä. Koostumus toimi oikein hyvin. 

Kaikki mökkeilijät pääsivät testaamaan letunpaistotaitojaan. Pannu oli kuuma ja teki hyvin kauniita pitsireunaisia lettuja, nam!

Kas näin on lettu taidokkaasti käännetty. Täydet tyylipisteet!

Vähän sokeria pinnalle ja ääntä kohti. Tästä ei kesäherkku parane! 

Muutama kypsä mustikka löytyi jo matkalta, kun teimme pienen retken saaren toiselle puolelle.

Retkieväskorista löytyi ihmeellistä vaniljakokista. Kumma maku, mutta ei huono ollenkaan. Hih!

Virkkuutyö kulki tietenkin mukana mihin vaan mentiin.

Tästä ei lomanvietto paljon rennommaksi muutu! 

Grillaussessiota valmistelemassa. Kesäkurpitsa viipaloitiin pitkittäissuunnassa kätevästi juustohöylällä. Kyytipojaksi pari valkosipulinkynttä, öljyä, suolaa ja mustapippuria.

Halloumi jo pannussa, hyvältä näyttää!

Leivitetyt munakoisopihvit olivat grilli-illan parhaimmistoa. Itketetyt tukevat koisoviipaleet pyöräytettiin suolalla ja pippurilla maustetussa kananmunassa ja kiepautettiin sen jälkeen jauhoissa. Sitten pannulle öljyn joukkoon. Hyvännäköistä ja -makuista grilliruokaa!

Punasipuli-paprikahöystö tarjosi väriloistoa.

Kesäkurpitsojen naapureina kypsyivät maissintähkät.

Kasvispainotteisen grillilautasen kruunasi tietysti perinteinen suomalainen kesävihannes eli grillimakkara. Kyllä näillä eväillä kelpasi! 

Aurinkoista kesää kaikille!